Kuuban tutkimusmatka: Karibian jalokivi

Johdanto

Karibianmeren ja Pohjois-Atlantin kiteisissä vesissä, vain 150 kilometriä Key Westistä etelään, Floridassa, sijaitsee vilkas Kuuban saarivaltio. Rikkaan kulttuurinsa, myrskyisän historiansa ja upean luonnonkauneutensa ansiosta Kuuba tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen kokemuksia kaikille, jotka astuvat sen rannoille.

Maantieteellinen yleiskatsaus

Kuuban maantiede on yhtä monipuolinen kuin sen kulttuuri. Se ulottuu 110 860 neliökilometriin, jossa on 109 820 neliökilometriä maata ja 1 040 neliökilometriä vettä, ja se tarjoaa erilaisia maisemia. Enimmäkseen tasaisista kumpuileviin tasankoihin ja karuihin kukkuloihin majesteettisiin vuoriin kaakossa, Kuuban maasto on osoitus sen luonnon kauneudesta. Rannikko ulottuu yli 3 735 kilometriä ja tarjoaa henkeäsalpaavia rantoja ja runsaasti meren elämää. Kuuban korkein kohta, Pico Turquino, kohoaa 1 974 metriä merenpinnan yläpuolelle tarjoten upeat näkymät niille, jotka uskaltautuvat sen huipulle.

Ilmasto ja luonnonvarat

Kuuba nauttii trooppisesta ilmastosta, jota hillitsevät pasaatituulet, ja sillä on kuiva kausi marraskuusta huhtikuuhun ja sadekausi toukokuusta lokakuuhun. Tämä ilmasto tukee runsaasti erilaisia luonnonvaroja, kuten kobolttia, nikkeliä, rautamalmia, kromia, kuparia ja paljon muuta. Kuuban luonnonrikkauksista 60,30% on omistettu maataloudelle ja 27,30% metsille, ja ne ulottuvat mineraaliesiintymien ulkopuolelle, tukevat erilaisia maataloustuotteita ja vankkaa metsäalaa.

Väestötiedot ja kulttuuri

Heinäkuussa 2020 Kuuban väkiluvun arvioitiin olevan 11 059 062. Kuubalaiset, jotka tunnetaan lämmöstään ja vieraanvaraisuudestaan, asuvat suurella osalla väestöstään kaupunkialueilla, noin 77,20%, ja pääkaupunki Havanna on väkirikkain. Espanja on virallinen kieli, mikä heijastaa maan rikkaita historiallisia siteitä Espanjaan. Väestö on jakautunut suhteellisen tasaisesti, ja suurimmissa kaupungeissa on merkittäviä klustereita.

Talous: yleiskatsaus

Kuuban talous on huomionarvoinen, koska se keskittyy muun muassa öljy-, nikkeli-, koboltti-, lääke- ja tupakkateollisuuteen. Maataloustuotanto on edelleen talouden peruselintarvike, mukaan lukien sokeri, tupakka, sitrushedelmät ja kahvi. Maa on kehittänyt monipuolisen teollisuudenalan, joka ulottuu rakentamisesta ja teräksestä sementtiin ja maatalouskoneisiin. Lisäksi Kuuban strateginen sijainti tekee siitä elintärkeän toimijan kansainvälisessä kaupassa, ja sillä on sekoitus vienti- ja tuontikumppaneita maailmanlaajuisesti.

Yhteiskunta ja infrastruktuuri

Kuuban hallitus on edistynyt merkittävästi infrastruktuurissa ja saavuttanut 100%: n sähköistämisasteen vuodesta 2016. Tämä edistys heijastuu sen BKT: n tasaiseen kasvuun asukasta kohti, jonka arvioitiin olevan 12 300 dollaria vuonna 2016. Kaupungistuminen on myös nähnyt suuren nousun, ja suuret kaupunkialueet, kuten Havanna, kokevat kasvua ja kehitystä, mikä viittaa kehittyvään kaupunkimaisemaan.

Johtopäätös

Kuuba on osoitus sitkeydestä ja elinvoimaisuudesta. Upeasta maantieteestään ja trooppisesta ilmastostaan monipuoliseen talouteensa ja dynaamisiin yhteiskunnallisiin rakenteisiinsa Kuuba on enemmän kuin vain matkailukohde; Se on maa, jolla on rikas kulttuuriperintö ja lupaava tulevaisuus. Kun Kuuba jatkaa navigointia 21. vuosisadan monimutkaisuudessa, se säilyttää viehätyksensä ja kutsuu matkailijoita ja tutkijoita rannoilleen.

Maatiedot

Maakoodi CU
Alue Central America
Pinta 110860 neliökilometriä
Maan pinta 109820 neliökilometriä
Veden pinta 1040 neliökilometriä
Maatalouspinta 60.30%
Metsän pinta 27.30%
Alin korkeuspiste Caribbean Sea 0 m
Korkein korkeuspiste Pico Turquino 1,974 m
BKT / asukas $12,300 (2016 est.)