Tutkimusmatka Saksaan: Keski-Euroopan voimanpesä

Maantieteellinen olemus

Keski-Euroopan sydämessä sijaitseva Saksa on maa, jolla on strateginen sijainti Itämeren ja Pohjanmeren rajalla, Alankomaiden ja Puolan välissä sekä Tanskan eteläpuolella. Sen rönsyilevä pinta-ala on 357 022 neliökilometriä, ja se koostuu enimmäkseen maasta (348 672 neliökilometriä), ja vesistöt kattavat 8 350 neliökilometriä. Kansakunta jakaa maarajansa, yhteensä 3 714 km, yhdeksän maan kanssa, mukaan lukien Itävalta, Belgia, Tšekki, Tanska, Ranska, Luxemburg, Alankomaat, Puola ja Sveitsi. Saksalla on myös laaja rantaviiva, jonka pituus on 2 389 km, mikä parantaa sen merellistä vuorovaikutusta.

Ilmasto ja topografia

Saksan ilmasto on pääosin lauhkea ja merellinen, jolle on ominaista viileät, pilviset, märät talvet ja kesät, jolloin satunnainen lämmin vuoristotuuli (foehn) tuntuu sen läsnäolosta. Maan maasto on pohjoisen alankojen, keskellä ylänköjen ja etelässä majesteettisten Baijerin Alppien kuvakudos. Erityisesti korkeus ulottuu Neuendorf bei Wilsteristä -3,5 m, mikä merkitsee alinta kohtaa, Zugspitzen huipulle, joka nousee 2 963 metriin, korkeimpaan korkeuspisteeseen.

Luonnonrikkaudet ja maatalousmaat

Kansalla on runsaasti luonnonvaroja, kuten hiiltä, ruskohiiltä, maakaasua, rautamalmia, kuparia, nikkeliä, uraania, kaliumia, suolaa, rakennusmateriaaleja sekä hedelmällistä puuta ja peltomaata. Maatalous on merkittävä ala, jonka maa-alasta 48,00% on omistettu maataloustoiminnalle, kun taas metsät kattavat 31,80% maasta. Vuodesta 2012 lähtien kasteltua maata oli yhteensä noin 6 500 neliökilometriä, ja se tuki erilaisia viljelykasveja ja tuotteita.

Väestön dynamiikka

Saksa, jonka väkiluku on arviolta yli 80 miljoonaa ihmistä heinäkuussa 2020, on Euroopan väkirikkain maa. Väestö on jakautunut melko tasaisesti koko maassa, ja Nordrhein-Westfalenin länsiosan kaupunkikeskukset houkuttelevat tiheämpää väestöä. Noin 77,50% väestöstä asuu kaupunkialueilla, mukaan lukien suuret kaupungit, kuten Berliini, Hampuri, München ja Köln.

Kulttuurinen ja taloudellinen rakenne

Saksa on virallinen kieli, joka heijastaa saksalaisina ylpeänä tunnettujen ihmisten kansallisuutta. Maata juhlitaan sen panoksesta taiteeseen, musiikkiin, kirjallisuuteen ja filosofiseen ajatteluun koko historian ajan.

Teollisuus ja maatalous

Saksan taloudellista maisemaa leimaa sen asema yhtenä maailman suurimmista ja teknologisesti edistyneimmistä tuottajista useilla aloilla. Näitä ovat rauta, teräs, hiili, sementti, kemikaalit, koneet, ajoneuvot, työstökoneet, elektroniikka, autot, elintarvikkeet ja juomat, laivanrakennus ja tekstiilit. Maatalousala kukoistaa perunoiden, vehnän, ohran, sokerijuurikkaiden, hedelmien ja kaalien tuotannossa; Maitotuotteet; ja nautojen, sikojen, siipikarjan kasvatus.

Kauppasuhteet ja talous

Maailmantalouden alalla Saksalla on vahvat kauppasuhteet keskeisten vientikumppaneiden, kuten Yhdysvaltojen, Ranskan, Kiinan, Alankomaiden, Yhdistyneen kuningaskunnan, Italian, Itävallan, Puolan ja Sveitsin, kanssa. Sen tärkeimpiä vientihyödykkeitä ovat moottoriajoneuvot, koneet, kemikaalit, tietokone- ja elektroniikkatuotteet, sähkölaitteet, lääkkeet, metallit, kuljetusvälineet, elintarvikkeet, tekstiilit, kumi ja muovituotteet. Tuontikumppaneita ovat Alankomaat, Kiina, Ranska, Belgia, Italia, Puola, Tšekki, Yhdysvallat, Itävalta ja Sveitsi, keskittyen koneisiin, tietojenkäsittelylaitteisiin, ajoneuvoihin, kemikaaleihin, öljyyn ja kaasuun, metalleihin, sähkölaitteisiin, lääkkeisiin, elintarvikkeisiin ja maataloustuotteisiin. Sähköistämisaste on 100% vuodesta 2016, mikä tukee maan kattavaa infrastruktuurin kehittämistä. Kun BKT asukasta kohden oli 50 800 dollaria vuonna 2017, Saksa korostaa taloudellista voimaansa ja elämänlaatuaan.

Johtopäätös

Saksalla, jolla on keskeinen sijainti Euroopassa, monipuolinen maisema, vankka talous ja rikas kulttuuriperintö, on edelleen keskeinen rooli maailmanlaajuisesti. Dynaamisista kaupungeistaan ja rauhallisesta maaseudustaan innovatiivisiin teollisuudenaloihinsa ja kestäviin käytäntöihinsä Saksa tarjoaa kehityksen ja vaurauden mallin, joka on juurtunut syvälle historiaansa mutta katsoo aina tulevaisuuteen.

Maatiedot

Maakoodi GM
Alue Europe
Pinta 357022 neliökilometriä
Maan pinta 348672 neliökilometriä
Veden pinta 8350 neliökilometriä
Maatalouspinta 48.00%
Metsän pinta 31.80%
Alin korkeuspiste Neuendorf bei Wilster -3.5 m
Korkein korkeuspiste Zugspitze 2,963 m
BKT / asukas $50,800 (2017 est.)