Bahrainin kuningaskunnan tutkiminen: helmi Persianlahdella

Johdanto Bahrainiin

Lähi-idän sydämessä sijaitseva Bahrainin kuningaskunta on ainutlaatuinen saaristo, joka sijaitsee Saudi-Arabian itäpuolella Persianlahdella. Huolimatta pienestä 760 neliökilometrin maa-alueestaan Bahrainilla on strateginen maantieteellinen merkitys, joka kumoaa sen koon. Maa hurmaa kävijöitä sekoituksellaan nykyaikaisuutta ja rikasta kulttuuriperintöä, mikä tekee siitä kiehtovan kansakunnan tutkia.

Maantiede ja ilmasto

Bahrainin maasto koostuu enimmäkseen matalasta aavikon tasangosta, joka nousee varovasti matalalle keskirinteelle, ja Jabal ad Dukhan seisoo korkeimpana kohtana 135 metrissä. Tämä enimmäkseen tasainen maisema on vaikuttanut rannikkoon, joka ulottuu noin 161 kilometriä ja tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät ja pääsyn Persianlahden koskemattomille vesille. Bahrainille on ominaista kuiva ilmasto, jossa on leudot, miellyttävät talvet ja erittäin kuumat, kosteat kesät, jotka kehystävät maan luonnon kauneuden erilliseen ilmakehän tunnelmaan.

Luonnonvarat ja maankäyttö

Valtakuntaa on siunattu arvokkailla luonnonvaroilla, kuten öljyllä, siihen liittyvällä ja siihen liittymättömällä maakaasulla, kaloilla ja helmillä, joilla on historiallisesti ollut merkittävä rooli sen taloudessa. Maatalousmaa muodostaa noin 11,30% maasta, ja viljelykasvit, kuten hedelmät, vihannekset, siipikarjan, maitotuotteiden ja äyriäisten rinnalla ovat yleisiä. Lisäksi kuivasta ilmastosta huolimatta Bahrain on onnistunut kastelemaan noin 40 neliökilometriä maataan vuoden 2012 arvion mukaan, mikä korostaa käytettävissä olevien resurssien tehokasta käyttöä.

Väestö ja kaupungistuminen

Bahrainin väkiluvun arvioitiin olevan noin 1 505 003 heinäkuusta 2020 lähtien, mikä tekee siitä pienimmän Persianlahden valtioista. Sen kaupungistumisaste on kuitenkin yli 90%, ja suurin asutuskeskittymä löytyy Manamahin (pääkaupunki) ja Al Muharraqin ympäristöstä. Tämä kaupunkiväestö heijastaa elinvoimaista yhteisöä, joka kukoistaa kaupungeissa ja edistää Bahrainin dynaamista sosiaalista rakennetta.

Talous ja teollisuus

Bahrainin talous on monipuolinen, ja öljynjalostus ja jalostus ovat johtoasemassa, jota seuraa tiiviisti alumiinin sulatus, raudan pelletointi ja lannoitteiden tuotanto. Huomattavaa on, että Bahrain tunnetaan myös vankasta rahoitussektoristaan, joka kattaa islamilaisen ja offshore-pankkitoiminnan, vakuutukset sekä laivankorjaus- ja matkailuteollisuuden, mikä osoittaa onnistuneen monipuolistamisstrategian öljyn ulkopuolelle. Maatalous tuottaa hedelmiä, vihanneksia, siipikarjaa, maitotuotteita, katkarapuja ja kalaa, kun taas tärkeimpiä teollisuustuotteita ovat öljytuotteet, alumiini ja tekstiilit. Maan vienti- ja tuontikumppanit ulottuvat maailmanlaajuisesti, mikä heijastaa hyvin integroitunutta taloutta maailmanmarkkinoihin.

Kansainväliset suhteet ja kauppa

Bahrain ylläpitää dynaamista läsnäoloa kansainvälisessä kaupassa, ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Saudi-Arabia, Yhdysvallat, Oman, Kiina, Qatar ja Japani ovat sen tärkeimmät vientikumppanit. Sen tärkeimmät vientituotteet ovat öljy ja öljytuotteet sekä alumiini ja tekstiilit, jotka esittelevät maan teollisia valmiuksia. Tuontipuolella Bahrain hankkii raakaöljyä, koneita ja kemikaaleja pääasiassa Kiinasta, Yhdistyneistä arabiemiirikunnista, Yhdysvalloista, Australiasta ja Japanista, mikä korostaa sen toimitusketjun globaalia luonnetta ja taloudellisia riippuvuuksia.

Infrastruktuuri ja kehitys

Bahrainin kokonaissähköistymisaste oli 100 prosenttia vuodesta 2016, ja se on esimerkki edistymisestä infrastruktuurin kehittämisessä ja varmistaa, että kaikilla sen kansalaisilla on mahdollisuus saada sähköä. Tämä saavutus on osoitus maan laajemmista edistysaskeleista, joiden tarkoituksena on parantaa asukkaiden elämänlaatua ja vahvistaa talouskasvua. Lisäksi BKT asukasta kohden 49 000 dollaria vuodesta 2017 lähtien sijoittaa Bahrainin korkeamman tulotason maiden joukkoon maailmanlaajuisesti, mikä heijastaa sen taloudellista elinvoimaa ja väestön vaurautta.

Johtopäätös

Bahrainin kuningaskunta on osoitus muinaisen kulttuurin ja nykyaikaisen edistyksen harmonisesta sekoituksesta. Strategisesta sijainnistaan Persianlahdella rikkaisiin luonnonvaroihinsa, dynaamiseen talouteensa ja elinvoimaisiin kaupunkikeskuksiinsa Bahrain tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman kestävyyteen ja vaurauteen Lähi-idän kuivassa maastossa. Kun maa kasvaa ja monipuolistuu edelleen, sen matka ei edusta vain kansakunnan tarinaa, vaan edistyksen ja perinteiden majakkaa, joka elää rinnakkain

.

Maatiedot

Maakoodi BA
Alue Middle East
Pinta 760 neliökilometriä
Maan pinta 760 neliökilometriä
Veden pinta 0 neliökilometriä
Maatalouspinta 11.30%
Metsän pinta 0.70%
Alin korkeuspiste n/a
Korkein korkeuspiste Jabal ad Dukhan 135 m
BKT / asukas $49,000 (2017 est.)