Brasiliaan tutustuminen: elävän kulttuurin ja monimuotoisten maisemien maa

Maantiede ja ilmasto

Brasilia, suurin maa sekä Etelä-Amerikassa että Latinalaisessa Amerikassa, kiehtoo rönsyilevällä 8 515 770 neliökilometrillä, joka ulottuu Amazonin altaasta pohjoisessa viinitarhoihin ja massiivisiin Iguaçun putouksiin etelässä. Se on maa, jota määrittelee laaja valikoima maisemia ja ekosysteemejä, mukaan lukien pohjoisen tasaiset tai liikkuvat alangot ja erilaiset tasangot, kukkulat, vuoret ja kapea rannikkovyöhyke. Maan laaja rannikko Atlantin valtamerellä ulottuu 7 491 kilometriä ja tarjoaa henkeäsalpaavia rantoja ja vilkasta meren elämää. Brasilialla on myös rajat kaikkien Etelä-Amerikan maiden kanssa paitsi Ecuadorissa ja Chilessä, yhteensä 16 145 kilometriä maarajoja.

Ilmasto ja maasto

Brasilian ilmasto on pääasiassa trooppinen, etelän ollessa lauhkeampi, ja siellä on laaja valikoima elämäntapoja ja maataloustoimintaa. Maastossa, joka on yhtä monipuolinen kuin sen ilmasto, on pääasiassa tasaisia tai kumpuilevia alankoja pohjoisessa, ja siellä on joitain tasankoja, kukkuloita, vuoria ja kapea rannikkovyöhyke. Tämä monipuolinen maantiede on vaikuttanut siihen, että Brasiliasta on tullut luonnonvarojen, kuten bauksiitin, kullan, rautamalmin ja puun, voimalaitos, mikä on muokannut sen taloutta merkittävästi.

Luonnon ihmeet

Brasilian luonnonmaisemassa on lukuisia aarteita, ja Pico da Neblina seisoo 2 994 metrin korkeudessa korkeimpana korkeuspisteenä, vastakohtana jyrkästi Atlantin valtameren rannoille merenpinnan tasolla. Tämä maantieteellinen monimuotoisuus tukee Brasilian rikasta biologista monimuotoisuutta ja valtavia sademetsiä, jotka toimivat planeetan keuhkoina.

Talous ja yhteiskunta

Brasilian arvioitu väkiluku on 211,715,973 heinäkuussa 2020, ja siinä on kulttuurien ja perinteiden sulatusuuni. Brasilian talous, yksi maailman kehittyvistä talouksista, esittelee monimutkaisen ja monipuolisen salkun, jolla on merkittävä panos maatalouden, kaivostoiminnan, valmistuksen ja palvelualojen panoksella. Maatalousmaa muodostaa noin 32,90% Brasiliasta, jossa kahvi, soijapavut ja sokeriruoko ovat johtavia tuotteita, mikä osoittaa alan merkityksen kansallisille ja globaaleille markkinoille.

Kaupungistuminen ja väestön jakautuminen

Noin 87,10% brasilialaisista asuu kaupunkialueilla, mikä korostaa merkittävää siirtymistä São Paulon ja Rio de Janeiron kaltaisiin kaupunkeihin. Nämä kaupunkikeskukset eivät toimi vain kulttuurikeskuksina, vaan myös Brasilian talouden keskeisinä solmukohtina, jotka vetävät ihmisiä eri puolilta maata etsimään mahdollisuuksia.

Kulttuuri ja kieli

Brasilian virallinen kieli on portugali, joten se on maailman suurin portugalinkielinen maa. Tämä kielellinen yhtenäisyys edistää elinvoimaista kulttuuria, joka läpäisee Brasilian yhteiskunnan, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti musiikistaan, tanssistaan ja uskomattomista festivaaleistaan, kuten karnevaaleista. Tästä yhteisestä kielestä huolimatta Brasilia on erittäin monipuolinen maa, joka heijastuu sen ruokaan, musiikkiin ja alueellisiin perinteisiin.

Infrastruktuuri ja kehitys

Brasilia on saavuttanut merkittävän saavutuksen 100%: n sähköistämisellä koko maassa, valaisemalla kaupunkeja ja maaseutua, edistämällä talouskasvua ja parantamalla elämänlaatua. Maan infrastruktuuri tukee vilkasta teollisuuden ekosysteemiä autoista tekstiileihin ja kemikaaleihin, mikä tekee Brasiliasta kriittisen toimijan kansainvälisellä näyttämöllä.

Maailmankauppa

Kansainvälisen kaupan alalla Brasilia on luonut vahvat yhteydet suuriin globaaleihin toimijoihin, viemällä valtavia määriä kuljetusvälineitä, rautamalmia, soijapapuja ja paljon muuta. Kiina ja Yhdysvallat ovat sen tärkeimpiä kauppakumppaneita, mikä osoittaa Brasilian elintärkeän roolin globaalissa toimitusketjussa. Kansakunnan tasapainoinen lähestymistapa tuontiin ja vientiin edistää dynaamista taloutta, joka on valmis tulevaan kasvuun.

Johtopäätös

Brasilia, jossa on rikas kulttuurien kudelma, henkeäsalpaavat maisemat ja vankka talous, on osoitus Etelä-Amerikan kauneudesta ja joustavuudesta. Kun se jatkaa navigointia 21. vuosisadan haasteisiin, Brasilia on edelleen potentiaalin majakka ja kiehtova maa sekä kansalaisilleen että maailmanlaajuiselle yhteisölle.

Maatiedot

Maakoodi BR
Alue South America
Pinta 8515770 neliökilometriä
Maan pinta 8358140 neliökilometriä
Veden pinta 157630 neliökilometriä
Maatalouspinta 32.90%
Metsän pinta 61.90%
Alin korkeuspiste Atlantic Ocean 0 m
Korkein korkeuspiste Pico da Neblina 2,994 m
BKT / asukas $15,600 (2017 est.)