Brittiläisten Neitsytsaarten tutkiminen: Karibian jalokivi

Johdanto

Karibian sydämessä, Karibianmeren ja Pohjois-Atlantin kiehtovien vesien välissä, Puerto Ricosta itään, sijaitsee koskematon kokoelma saaria, jotka tunnetaan nimellä Brittiläiset Neitsytsaaret (BVI). Tämä Britannian merentakainen alue koostuu noin 60 trooppisesta saaresta ja luolasta, joten se on ensisijainen kohde matkailijoille, jotka etsivät idyllistä pakopaikkaa. Näiden saarten pinta-ala on 151 neliökilometriä, ja ne tarjoavat sekoituksen kauniita korallimaisemia ja karua tulivuoren maastoa, johon liittyy noin 80 kilometriä pitkä rantaviiva.

Maantiede ja ilmasto

Brittiläisten Neitsytsaarten maantiede tarjoaa kiehtovan kontrastin. Vaikka korallisaaret ovat suhteellisen tasaisia, tarjoten rauhallisia rantoja ja kristallinkirkkaita vesiä, tulivuoriperäiset saaret ylpeilevät jyrkällä ja mäkisellä maastolla, tarjoten henkeäsalpaavat näkymät ja seikkailunhaluiset vaellusreitit. Näiden saarten korkein kohta on Mount Sage, joka saavuttaa 521 metrin korkeuden merenpinnan yläpuolella. Tätä maiseman monimuotoisuutta vastaa BVI: n subtrooppinen ilmasto, jolle on ominaista sen kosteus ja maltilliset lämpötilat jatkuvasti läsnä olevien kaupan tuulien ansiosta.

Luonnonvarat ja inhimilliset voimavarat

Luonnonvarat

Brittiläisillä Neitsytsaarilla ei ole runsaasti luonnonvaroja perinteisessä mielessä. Kuitenkin, mitä heiltä puuttuu mineraalivaroista, he enemmän kuin korvaavat miellyttävällä ilmastollaan ja houkuttelevilla rannoillaan, joista on tullut alueen kukoistavan matkailualan kulmakivi. Noin 46,70% maasta on omistettu maataloudelle, ja lisäksi 24,30% on metsien peitossa, mikä edistää saarten reheviä ja monipuolisia ekosysteemejä.

Väestö ja kehitys

Brittiläisten Neitsytsaarten arvioitu väkiluku on 37,381 heinäkuussa 2020, ja siellä asuu melko tasaisesti suuria saaria, mukaan lukien Tortola, Anegada, Virgin Gorda ja Jost Van Dyke. Englanti on virallinen kieli, joka heijastaa alueen brittiläistä perintöä, kun taas pääkaupunki Road Town toimii kulttuurisena ja taloudellisena keskuksena. Kaupunkiväestö on noin 48,50%, mikä osoittaa tasapainoisen jakautumisen kaupunkien ja maaseudun asuintilojen välillä.

Talous

Brittiläisten Neitsytsaarten talous on monipuolinen, ja matkailu on johtava pääelinkeino. Purjehduksen, sukelluksen viehätys ja rantalomien yleinen vetovoima houkuttelevat kävijöitä ympäri maailmaa. Lisäksi alue on kehittänyt mainetta kevyestä teollisuudesta, rakentamisesta sekä rommin ja betonilohkojen tuotannosta. Rahoituspalvelualalla, erityisesti offshore-pankkitoiminnalla, on myös merkittävä rooli BVI: n taloudellisessa rakenteessa. Maatalous on edelleen osa saarten taloutta, vaikkakin vähemmässä määrin, keskittyen hedelmien ja vihannesten viljelyyn karjan, siipikarjan ja kalastuksen ohella.

Kansainvälisessä kaupassa BVI vie tuotteita, kuten rommia, tuoretta kalaa, hedelmiä, eläimiä ja rakennusaineksia, kuten soraa ja hiekkaa. Saaret ovat riippuvaisia rakennusmateriaalien, autojen, elintarvikkeiden ja koneiden tuonnista tukeakseen kehitystään ja ylläpitääkseen sekä paikallisen väestön että matkailualan tarpeita.

Infrastruktuuri ja BKT

Vaikka tarkkoja tietoja sähköistämisasteista ei ole helposti saatavilla, on selvää, että Britannian Neitsytsaaret ovat investoineet infrastruktuuriin tukeakseen sekä asukkaitaan että kukoistavaa matkailualaa. Bruttokansantuotteen (BKT) asukasta kohden arvioitiin olevan 34 200 dollaria vuonna 2017, mikä heijastaa suhteellisen korkeaa elintasoa ja alueen rajallisten luonnonvarojen onnistunutta hyödyntämistä.

Johtopäätös

Brittiläiset Neitsytsaaret ovat osoitus Karibian kauneudesta ja kestävyydestä. Upeista maisemistaan ja rikkaasta kulttuuriperinnöstään dynaamiseen talouteensa ja vieraanvaraisiin yhteisöihinsä BVI tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän mahdollisuuksia tutkimiseen, rentoutumiseen ja investointeihin. Olitpa sitten kukkuloiden kutsu tai taivaansinisten aaltojen viehätys, Brittiläiset Neitsytsaaret lupaavat unohtumattoman kokemuksen yhdessä maailman kauneimmista puitteista.

Maatiedot

Maakoodi VI
Alue Central America
Pinta 151 neliökilometriä
Maan pinta 151 neliökilometriä
Veden pinta 0 neliökilometriä
Maatalouspinta 46.70%
Metsän pinta 24.30%
Alin korkeuspiste n/a
Korkein korkeuspiste Mount Sage 521 m
BKT / asukas $34,200 (2017 est.)